06.30-i workshop elmarad, de hamarosan pótlásra kerül. Amennyiben szeretne értesülni az új időpontról kérjük a lenti regisztrációs felületen adja meg adatait, hogy értesíthessük!

COVID adatok felhasználása Microsoft Azure és Power BI eszközökkel

A Starschema és a Microsoft közös rendezésű ingyenes online workshopra invitálja Önt.

Napjainkban minden a tavalyi évben kirobbant koronavírus járvány körül forog. A 21-ik századi modern társadalom egyik legnagyobb kihívásával találta szembe magát 2020-ra, hiszen a bolygó minden lakója egycsapásra vált érintetté egy olyan közös válságkezelésben, amit mindenki a saját közvetlen környezetében tapasztal meg.

Ebben a helyzetben eddig soha nem látott együttműködések alakultak ki, melynek egyik pozitív eredményeként rengeteg publikus adat vált elérhetővé. Ez lehetőséget biztosít mind a tudomány mind a vállalati szféra számára, hogy az adatokat megismerve és feldolgozva a lehető legjobb döntéseket hozhassák meg ebben a kritikus időszakban.

A Workshop alatt arra vállalkozunk, hogy

  • bemutassuk a Microsoft felhőszolgáltatásaival milyen könnyen és gyorsan dolgozhatjuk fel ezeket az adatokat úgy, hogy kepések legyünk kiszolgálni a szervezet különböző igényeit, legyen az a mesterséges intelligenciával foglalkozó Data Science csapat vagy a tradicionális reporting megoldásokkal dolgozó BI csapat.
  • Ezen adatokra építve elkészítünk egy Machine Learning megoldást az Azure-ben található szolgáltatások segítségével. Ez a model idősoros adatokból kiindulva prediktálja a különböző országok járványgörbéinek lefutását.
  • Majd ezt követően a Power BI segítségével vizualizáljuk az eredményeket, mely során bemutatásra kerül, hogy milyen könnyen integrálhatóak az elkészült Machine Learning megoldások a már jól ismert Power BI reportjainkba.

Olyan ügyfeleinknek ajánljuk a részvételt,

  • akik ebben a kihívásokkal teli időszakban elkezdtek azon gondolkodni, hogy a felhős analitikai megoldások, vajon tudnák-e támogatni az üzleti és informatikai problémáik megoldását
  • akik elgondolkodtak rajta, hogyan tudnák a rendelkezésre álló COVID adatokat saját környezetükben felhasználni
  • akiket érdekelnek a technikai újdonságok
  • BI kihívásokkal küzdenek és keresik a következő lépést a szervezetük számára

Várunk minden érdeklődő BI-os kollégát, architektet, informatikai vezetőt, üzletfejlesztési vezetőt, aki a fenti kérdések bármelyikére igennel válaszolt.

A résztvevők létszáma limitált, ezért kérjük jelentkezzen minél hamarabb és töltsön velünk egy kellemes, jó hangulatú szakmai délelőttöt, mely végén legyen a vendégünk egy különleges közös ebédre!

Dátum: új időpont hamarosan

Teams link: regisztráció elfogadását követően kerül kiküldésre

TémaElőadó
09:00-09:15Bevezetés – Érkezés, bemutatkozás, COVID helyzetelemzés adatok szempontjábólDomján Zsolt – Sales Manager
09:15-10:15COVID adatok értelmezése, elérhető források bemutatása, adatok saját Azure környezetünkbe emelése, szükséges adatstruktúrák kialakításaKovács András –Solution Architect
10:15-11:05Machine Learning model elkészítése idősoros adatokon, Azure Machine Learning Studio segítségévelWindhager-Pokol Eszter – Head of Data Science
BREAKSzünet
11:15-12:15Power BI report készítése, ML model beépítéseTúri Máté –Consultant
12:15-13:15Közös ebéd

Regisztráció